Σκέψου και νιώσε θετικά

Αντιμετώπισε το άγχος

Φρόντισε τον εαυτό σου

Το positive people παρέχει δέκα διαδικτυακές ομάδες θετικής διαχείρισης του άγχους με συντονιστές ψυχολόγους που απευθύνονται σε όλους (εφήβους & ενήλικες). Επίλεξε μια από αυτές για να συμμετέχεις με συμβολικό κόστος (4 ώρες μηνιαίως).

Psychology4us

Εδώ και τώρα κάνουμε την καλή ψυχολογία κομμάτι της ζωής μας, λειτουργούμε αγχολυτικά στο καθημερινό έντονο στρες. Συζητάμε και ανταλλάσσουμε απόψεις, εκφράζουμε συναισθήματα όπως: χαρά, ηρεμία, ενδιαφέρον, ελπίδα, αγάπη, κέφι, έμπνευση, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία. Γιατί θέλουμε να είμαστε θετικοί άνθρωποι.

Students

Συζητάμε ευχάριστα με άλλους μαθητές για τις σχολικές ή εξωσχολικές δραστηριότητές μας. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση, διαχειριζόμαστε το άγχος για τις εξετάσεις στα διαγωνίσματα και αντιμετωπίζουμε το πιθανό bullying. Αυξάνουμε τη συγκέντρωση της προσοχής μας στα μαθήματα / διάβασμα.

University students

Συζητάμε ευχάριστα με άλλους φοιτητές για διάφορα θέματα της σχολής μας και όχι μόνο. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση, διαχειριζόμαστε το άγχος για τις εξετάσεις και την επαγγελματική μας αποκατάσταση. Αυξάνουμε τη συγκέντρωση της προσοχής μας στη μελέτη / εργασίες.

Mommies

Μήπως εμείς οι μαμάδες έχουμε πάντα τόσα πολλά στο μυαλό μας;

Εννοείται αφού είμαστε συγχρόνως μαμάδες, νοικοκυρές ή και εργαζόμενες, μα πάνω από όλα γυναίκες. Μαμάδες γνωστές από το σχολείο ή όχι, ας μοιραστούμε μεταξύ μας ότι σκεφτόμαστε με θετικό τρόπο. Επειδή τα παιδιά μας αυτό που χρειάζονται είναι σίγουρα μια ευτυχισμένη μαμά!!

Colleagues

Για να θέλουμε να πάμε στη δουλειά μας μετά από ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να κάνουμε πιο ήρεμη και ενδιαφέρουσα την εργασία μας. Με υψηλή αυτοεκτίμηση και έμπνευση βελτιώνουμε την απόδοσή μας, γινόμαστε πιο αισιόδοξοι για την επαγγελματική μας αναγνώριση και εξέλιξη. Ερχόμαστε με τους συναδέλφους / συνεργάτες μας  γιατί απλά ζητάμε τα ίδια πράγματα.

Friends

Ο Αριστοτέλης είχε χαρακτηρίσει τους φίλους ως «μία ψυχή σε δύο σώματα».

Με τον φίλο ή τη φίλη μας μοιάζουμε σε πολλά, επικοινωνούμε για διάφορα θέματα και διασκεδάζουμε. Για να τα εμπλουτίσουμε αυτά ερχόμαστε με την παρέα μας, κουβεντιάζουμε μεταξύ μας όπως μόνο εμείς οι φίλοι ξέρουμε, εκφράζοντας πάντα τα θετικά συναισθήματά μας. Γιατί όταν οι φίλοι μας είναι λυπημένοι έχουμε έναν λόγο λιγότερο να είμαστε εμείς χαρούμενοι.

Socialmediafriends

Αναρωτιόμαστε αν έχουμε πραγματική επαφή και επικοινωνία μεταξύ μας. Αν μας αρέσει πραγματικά το προφίλ των φίλων / ακόλουθων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν θέλουμε τελικά να γίνουμε πραγματικοί φίλοι…Τότε προσκαλούμε τους φίλους/ακόλουθους μας στα social media, να μιλήσουμε για ό,τι μας ενδιαφέρει, να γνωριστούμε καλύτερα, να νιώσουμε πραγματικά συναισθήματα.

Hobbyists

Μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα ή το ίδιο χόμπι. Έχουμε πάθος για τον κινηματογράφο, το διάβασμα, τη μουσική, τη φωτογραφία ή οτιδήποτε άλλο. Μαζί μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες για ό,τι αγαπάμε. Να νιώσουμε χαρά, ηρεμία, έμπνευση. Ό,τι χρειαζόμαστε στη ζωή μας…

Couples

Η καθημερινότητα συχνά μας κάνει να διατηρούμε τοξικές σχέσεις που κάνουν κακό στην ψυχολογία μας, αλλά εμείς τα ζευγάρια θέλουμε και μπορούμε αυτό να το αλλάξουμε. Να θυμηθούμε πως ήμασταν στην αρχή της σχέση μας, να βιώσουμε ξανά τα ίδια μοναδικά συναισθήματα με τότε. Ότι αγαπιόμαστε και ακόμα επικοινωνούμε ολοκληρωμένα με τη σκέψη, την ψυχή και το σώμα. Ενισχύουμε τη συντροφικότητά μας, επειδή ενδιαφερόμαστε για την σχέση που έχουμε, η οποία μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα.

Athletes

Εμείς οι αθλητές, ανεξάρτητα από το άθλημα που κάνουμε, πιεζόμαστε ψυχολογικά με την σκληρή προπόνηση και την προετοιμασία πριν τους αγώνες. Ερχόμαστε με τους συναθλητές μας ή μόνοι, γιατί θέλουμε θετική διάθεση και ενέργεια. Θέλουμε το άγχος που έχουμε όταν αγωνιζόμαστε να γίνει λειτουργικό και αποδοτικό. Θέλουμε αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email onlinegroups@positivepeople.gr

Κοινοποίησε!